مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای خون‌ساز در دوران قاعدگی

غذاهای خون‌ساز در دوران قاعدگی

آمار سازمان بهداشت جهانی اعلام می‌کند حدود 10 تا 30 درصد از خانم‌ها در دوران قاعدگی خونریزی شدید دارند. سیکل قاعدگی 21 تا 35 روزه است که 3 تا 7 روز از این دوره را خانم‌ها خونریزی دارند.

اگر خونریزی شما بیش از 7 روز باشد و هر بار بیش از 60 تا 80 سی سی خون از دست بدهید، می‌توان گفت شما دچار قاعدگی شدید هستید.

قاعدگی شدید باعث بروز مشکلات جدی مثل کم‌خونی و فقر آهن در خانم‌ها می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود با تجویز پزشک آزمایشات لازم را به‌طور مرتب انجام دهید و سطح هموگلوبین خون را بررسی کنید.

عوارض کم‌خونی و فقر آهن

دوران قاعدگی

کم خونی در زنان مشکلات جدی به‌ وجود می‌آورد و می‌تواند زایمان و بارداری آن را تحت تاثیر قرار دهد. برخی از خانم‌ها ممکن است کم‌خونی داشته باشند و بدون اطلاع از آن، باردار شوند، در نتیجه مشکلاتی برای جنین به‌وجود بیاید. البته کم‌خونی در بارداری نیز قابل درمان است. بنابراین لازم است پیش از هر چیز، با علایم کم‌خونی در بارداری آشنا شوید.

در ادامه قصد داریم شما را با غذاهای مناسب در دوران قاعدگی آشنا کنیم. تغذیه مناسب می‌تواند از قاعدگی‌های شدید و کم‌خونی پیشگیری کند.

در دوران قاعدگی چه بخوریم؟

به‌طور معمول چند روز قبل از شروع قاعدگی علائمی چون سردرد، افسردگی، اضطراب و استرس به‌سراغ خانم‌ها می‌آید. به شروع این علائم، سندروم پیش از قاعدگی می‌گویند که علت آن تغییرات سطح هورمون‌ها و کاهش سرتونین است.

سرتونین در حالت طبیعی احساس رضایت و لذت را در انسان به‌وجود می‌آورد. زمانی که بدن با کمبود این هورمون مواجه شود، عوارض مختلفی به‌وجود می‌آورد. این مشکلات در خانم‌هایی که مبتلا به آنمی یا کم‌خونی هستند، بیشتر است، زیرا کم‌خونی اکسیژن‌رسانی بدن را مختل می‌کند.

با داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل علاوه بر کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی، به سلامت رحم و آمادگی برای بارداری نیز کمک خواهید کرد. برای آشنایی بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله غذاهای گرم کننده رحم را مطالعه کنید.

در ادامه سعی داریم شما را با غذاهای مناسب برای کنترل و کاهش مشکلات ناشی از قاعدگی آشنا کنیم.

میوه‌های مفید در دوران قاعدگی

میوه‌های مفید در دوران قاعدگی

مرکباتی مثل پرتقال، لیموشیرین و نارنگی، سرشار از ویتامین سی هستند. این ویتامین‌ها به جذب آهن بدن کمک می‌کند. ویتامین سی، فیبر و قند طبیعی موجود در آنها به کاهش اضطراب و افسردگی کمک می‌کند.

انجیر، آلو و موز سرشار از پتاسیم، فولیک اسید، ویتامین ب و منیزیم هستند. فیبر بالایی دارند و به مشکلات گوارشی کمک می‌کنند. از مصرف میوه‌ها و غذاهای فیبردار در دوران قاعدگی غافل نشوید.

انبه، سیب، آووکادو، انار و انواع توت‌های قرمز آهن بالایی دارند و به جبران فقر آهن کمک می‌کنند.

ویتامین دی در دوران قاعدگی

ویتامین دی به‌طور طبیعی از طریق نور خورشید جذب می‌شود و به حفظ کلسیم بدن و استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند. با این‌حال بر اساس آمار، 50 درصد زنان در دنیا از کمبود ویتامین دی رنج می‌برند. خوردن ویتامین دی در دوران قاعدگی، باعث کاهش درد و خونریزی می‌شود.

از جمله منابع سرشار از ویتامین دی می‌توان به غذاهای زیر اشاره کرد:

ماهی سالمون، میگو، زرده تخم‌مرغ، قارچ، کلم بروکلی، شیر گاو، شیر سویا و غلات و نان سبوس‌دار را برای حفظ ویتامین دی مورد نیاز مصرف کنید. ویتامین دی به تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری‌های مختلف نیز کمک می‌کند.

شما می‌توانید با مشورت پزشک، کپسول ویتامین دی را نیز در دوز مناسب با نیازتان استفاده کنید. به ‌یاد داشته باشید که مصرف خودسرانه ویتامین‌ها عوارض جدی به‌ دنبال دارند.

بهترین دمنوش برای قاعدگی

بهترین دمنوش برای قاعدگی

نوشیدن دمنوش به تسکین درد و آرامش اعصاب شما در این دوران کمک می‌کند. دمنوش بابونه، بهارنارنج، زنجبیل و دارچین به کنترل اضطراب شما در این دوران کمک می‌کند.

از خواص زعفران نیز در این دوران غافل نشوید. زعفران نشاط‌آور و قاعده‌آور است و برای کسانی که مقدار خون قاعدگی آن‌ها کم است، مناسب است.

دمنوش رازیانه نیز قاعده آور است و به کسانی‌که سیکل‌های نامنظمی دارند، کمک می‌کند. افرادی که خونریزی شدید در دوران قاعدگی دارند، بهتر است در این دوران دمنوش رازیانه و زعفران استفاده نکنند.

برای کاهش نفخ و اسید معده، می‌توانید این دمنوش‌ها را با نبات یا عسل نوش‌جان کنید. با این حال، درباره مصرف عسل در دوران قاعدگی نیز احتیاط کنید. عسل قاعده‌آور است و خونریزی را افزایش می‌دهد. اگر کم‌خونی شدید دارید، بهتر است مصرف آن را محدود کنید.

غذاهای نامناسب در دوران قاعدگی

در دوران قاعدگی بدن با ترشح هورمون‌های زیادی مواجه می‌شود. این هورمون‌ها در قسمت‌های مختلف بدن اختلال ایجاد می‌کنند. خانم‌ها در این دوران به‌ دلیل تغییرات در خلق و خو، تمایل زیادی به خوردن غذاهای ناسالم دارند.

بهتر است فیبر و پروتئین وعده‌های غذایی را افزایش دهید تا جلوی اشتهای کاذب را بگیرند. برای آشنایی با رژیم غذایی سرشار از پروتئین، بد نیست مقاله غذاهای پروتئین‌دار کدامند را بخوانید.

در دوران قاعدگی از مصرف غذاهای زیر پرهیز کنید:

1-غذاهای شور و پرادویه

مصرف بیش از اندازه نمک باعث ورم و تجمع آب در بدن می‌شود. ورم و التهاب، دردهای قاعدگی را افزایش می‌دهد. غذاهای تند و پرادویه نیز باعث نفخ و افزایش گاز معده می‌شوند. سعی کنید به‌جای آنها از زیره، هل و زنجبیل برای کاهش درد استفاده کنید.

2-کافئین

غذاهای نامناسب در دوران قاعدگی

نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز ممکن است به کاهش سردرد و عوارض قاعدگی کمک کند، اما زیاده‌روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود. کافئین، اسید معده را افزایش می‌دهد و ممکن است مشکلات گوارشی را در این دوران تشدید کند.

3-تنقلات ناسالم

خانم‌ها در دوران قاعدگی میل زیادی به خوردن شیرینی، شکلات، چیپس و پفک دارند. این خوراکی‌ها نیز بسیار نفاخ هستند و درد قاعدگی را افزایش می‌دهند. تنقلات ناسالم به‌خصوص برای کسانی‌که کم‌خونی دارند، اصلا توصیه نمی‌شوند.

سعی کنید تنقلات سالم مثل انواع خشکبار و آجیل کم‌نمک را جایگزین کنید. در بین آجیل‌ها، بادام زمینی برای خانم‌هایی که کم‌کاری تیروئید دارند، مناسب نیست. در این رابطه می‌توانید مقاله غذاهای مفید برای کم‌کاری تیروئید را مطالعه کنید.

کلام آخر

کم‌خونی، یکی از مشکلات شایع در بین خانم‌ها است. کم‌خونی ممکن است به ‌دلیل قاعدگی‌های شدید باشد. ما در این مقاله سعی کردیم غذاهای مفید و سرشار از آهن و فولیک اسید را معرفی کنیم. مصرف این غذاها می‌تواند برای جبران خون از دست رفته، مفید باشد. همچنین شما را با غذاهای نامناسب برای دوران قاعدگی نیز آشنا کردیم. با تغذیه مناسب به حفظ سلامت خود در این دوران کمک کنید.

سوالات متداول:

آیا مصرف عسل در دوران قاعدگی مفید است؟

عسل به کاهش نفخ و التهاب معده کمک می‌کند، اما قاعده‌آور است و ممکن است موجب کم‌خونی شود.

خوردن ویتامین دی در دوران قاعدگی چه فوایدی دارد؟

باعث کاهش درد و خونریزی می‌شود و به پیشگیری از کم‌خونی کمک می‌کند.

چه دمنوش‌های باعث افزایش خونریزی در دوران قاعدگی می‌شوند؟

دمنوش زعفران و دمنوش رازیانه قاعده‌آور هستند و ممکن است برای افراد کم‌خون مناسب نباشند.

انتشار دهید:

1 نظر

  • فاطمه
    ۲۹ تیر ۱۴۰۲, ۰۸:۰۱

    عالی‌ ممنون‌ از‌ مطالب‌ خوبتون

یک نظر بنویسید