مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه ماهی بدون بو

طرز تهیه گوشت تو شیشه

پختن گوشت در شیشه از قدیم‌الایام توسط ایرانی‌ها انجام می‌شده است. در این روش پخت گوشت، تمام عصاره و مواد مغذی گوشت از آن خارج می‌شود. این عصاره را برای افزایش قوای جسمی بیماران استفاده می‌کردند. همچنین این عصاره برای کودکان، سالمندان و ورزشکاران هم گزینه‌ای عالی است. همچنین این دستور پخت بسیار هم ساده است. بسیاری از آشپزان معروف از عصاره گوشت در تهیه انواع آش و سوپ‌های خود استفاده می‌کنند و با این کار هم خواص غذا را بیشتر می‌کنند هم مزه‌ای فوق‌العاده به غذای خود می‌بخشند. دستور پخت آسان و مزه عالی در کنار خواص بی‌نظیر، این غذا را تبدیل به یکی از بهترین غذاهای ایرانی کرده است. در این مقاله قصد داریم بهترین روش تهیه گوشت در شیشه را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

روش پخت گوشت در شیشه

برخی غذاها مخصوص زمستان هستند. پخت گوشت در شیشه هم معمولاً بیشتر در این فصل انجام می‌شود تا بدن را در مقابل سرماخوردگی تقویت کند. مقاله در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟ به شما سایر غذاهای مناسب برای مصرف در این فصل را معرفی می‌کند.  در ادامه به شما مواد اولیه مورد نیاز و روش تهیه گوشت در شیشه را آموزش خواهیم داد. این میزان مواد برای 4 نفر نوشته شده‌اند. درصورتی‌که شما این غذا را برای افراد بیشتر یا کمتری تهیه می‌کنید، باید میزان مواد را هم به نسبت بیشتر یا کمتر کنید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه گوشت تو شیشه برای ۴ نفر:

گوشت تازه گوسفندی: ۲۵۰ گرم

نمک: به میزان لازم

پیاز: ۱ عدد

طرز تهیه گوشت تو شیشه

مراحل تهیه گوشت در شیشه

مدت‌زمان حدودی برای تهیه گوشت تو شیشه؛ ۴ ساعت

این غذا یکی از غذاهای خون‌ساز برای کودکان است.برای تهیه آن ابتدا باید گوشت را خوب بشویید. البته در دستور پخت قدیمی این غذا گوشت شسته نمی‌شود. اگر گوشت شما تمیز است، نیازی به شستن آن نیست. حالا باید گوشت را داخل شیشه با درب فلزی قرار دهید. حدودا نصف شیشه را با گوشت پر کنید. حالا کمی پیاز هم روی آن بریزید. در این مرحله روی گوشت کمی نمک بپاشید و در شیشه را خوب ببندید. اگر میزان گوشت شما زیاد است، باید از 2 تا 3 شیشه برای تهیه این غذا استفاده کنید. حالا باید شیشه‌(ها) را داخل قابلمه قرار داده و تا زیر در فلزی شیشه داخل آن آب بریزید. آن را روی شعله قرار داده و تا به‌جوش آمدن آن صبر کنید. وقتی به جوش آمد، شعله را کم کرده تا قابلمه ریز جوش بزند. در این حالت باید حداقل 4 ساعت به آن زمان دهید تا عصاره گوشت کاملا از آن خارج شود. پس از گذشت این زمان، شیشه را از قابلمه خارج کرده و حتما اجازه دهید کمی خنک شود. پس از خنک شدن در آن را باز کرده و گوشت و پیاز را از عصاره جدا کنید. حالا می‌توانید عصاره را همان موقع در کنار گوشت سرو کرده و نوش جان کنید یا می‌توانید آن را فریز کرده و بعدا در انواع غذاها استفاده کنید. این غذا سرشار از پروتئین است و به‌عنوان وعده شام برای ورزشکاران عالی است. مقاله غذاهای پروتئین‌دار کدامند؟ می‌تواند سایر غذاهای پروتئینی مناسب برای ورزشکاران را معرفی کند.

فوت‌وفن‌های پخت گوشت تو شیشه

  • برای پخت گوشت تو شیشه، شیشه شما باید استحکام خوبی داشته باشد تا حین پخت نشکند.
  • حین پخت اگر آب داخل قابلمه تمام شد و خواستید به آن آب اضافه کنید، حتماً باید آب کاملاً جوش به آن اضافه کنید؛ زیرا اگر آب سرد باشد ممکن است شیشه داخل قابلمه بشکند.
  • در نهایت حدود دو سوم از کل شیشه باید با گوشت و پیاز پر شود. یک‌سوم فضای خالی در شیشه لازم است تا عصاره گوشت به‌خوبی از آن خارج شود.
  • در این روش باید از قابلمه عادی استفاده کنید. استفاده از زودپز توصیه نمی‌شود؛ چراکه به‌خاطر فشار زیاد آن ممکن است شیشه داخل آن بترکد.
  • در شیشه را باید خیلی محکم ببندید.
  • شما می‌توانید داخل شیشه کمی جعفری، هویج یا هر نوع سبزیجات دلخواه خود را هم استفاده کنید. با این کار خواص عصاره گوشت در شیشه بیشتر هم می‌شود؛ اما مزه آن تغییر می‌کند. در حالت کلی اضافه‌کردن سایر مواد به گوشت کاملاً سلیقه‌ای است.
  • بهتر است گوشت شما تازه باشد. در اصل این غذا را با گوشت تازه‌ ذبح‌شده می‌پزند و دقیقاً به‌خاطر تازگی گوشت است که خیلی به خواص آن اشاره می‌شود. پس هرچه گوشت شما تازه‌تر باشد بهتر است.

روش تهیه ماهی بدون بو

خواص گوشت تو شیشه

عصاره گوشت تو شیشه حاوی ویتامین‌های زیادی از جمله ویتامین‌های گروه B است. هرکدام از این ویتامین‌ها نقش مهمی در سلامت بدن ایفا می‌کنند. در واقع می‌توان گفت مهم‌ترین نقش ویتامین‌های گروه B در بدن، تأمین انرژی است. بسیاری از ما در بدن خود کمبود این ویتامین را داریم؛ اما متوجه آن نیستیم. دراین‌خصوص می‌توانید مقاله نشانه‌های کمبود ویتامین ب12 را در بلاگ تبرک بخوانید. همچنین این ویتامین‌ها برای حفظ سلامت پوست و مو هم بسیار موثر هستند. این غذا سرشار از آهن است. آهن یک ماده معدنی ضروری است و نقش کلیدی آن در ساخت گلبول های قرمز خون بوده که حامل اکسیژن هستند. گوشت قرمز یکی از بهترین منابع غذایی حاوی آهن است. 100 گرم گوشت قرمز حاوی تقریباً 2.7 میلی‌گرم آهن است. پس اگر دچار کم‌خونی فقر آهن هستید، مصرف این غذا به شما پیشنهاد می‌شود. همچنین خانم‌های باردار که دچار کم‌خونی بارداری هستند هم بهتر است این عصاره را تهیه کرده و نوش جان کنند. مقاله علایم کم‌خونی در بارداری می‌تواند به شما در تشخیص این موضوع کمک کند. آهن، کولین، ویتامین ب و سلنیوم که از مواد مغذی موجود در عصاره گوشت هستند، می‌توانند حملات منجر به سرطان را کنترل کرده و آن‌ها را متوقف کنند. همچنین اسید لینولئیک موجود در عصاره گوشت از ایجاد تومورهای بدخیم جلوگیری می‌کند.  یکی از خواص عصاره گوشت کاهش دردهای قاعدگی بوده و خانم‌ها با مصرف عصاره گوشت می‌توانند آهن از دست رفته بدن خود را جبران نمایند. ریبوفلاوین از دیگر مواد مغذی موجود در این غذاست که می‌تواند باعث تقویت بینایی شده و از سلول های بدن محافظت کند. خاصیت دیگر این عنصر این است که از بروز خستگی و کمبود انرژی جلوگیری می‌کند. این عصاره برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرما خوردگی مناسب است. در این خصوص در بلاگ تبرک می‌توانید مقاله عالی مرتبط را بخوانید.

کلام آخر

پخت گوشت در شیشه یکی از بهترین روش‌های پخت گوشت است. در این روش پخت گوشت هیچ‌گونه چربی یا روغن استفاده نمی‌شود؛ به همین دلیل افرادی که دچار چربی خون هستند هم می‌توانند از این غذا استفاده کنند. این موضوع به‌ویژه برای سالمندان مهم است؛ زیرا آن‌ها نمی‌توانند چربی مصرف کنند و درعین‌حال بدن آن‌ها به مواد مغذی نیاز دارد. همچنین افرادی که در دوره رژیم غذایی به سر می‌برند می‌تواند با خیال راحت از دستور پخت گوشت تو شیشه استفاده کرده و از خوردن آن لذت ببرند؛ زیرا این غذا بسیار رژیمی است.

سؤالات متداول

آیا در روش پخت گوشت در شیشه می‌توان به آن سبزیجات هم اضافه کرد؟

بله. استفاده از انواع سبزیجات هنگام پخت گوشت در شیشه اختیاری است. سبزیجات پیشنهادی ما هویج، جعفری و کرفس است. اگر قصد دارید این عصاره را برای استفاده در خورشت و آش تهیه کنید بهتر است سبزیجات دیگر را اضافه نکنید؛ زیرا مزه عصاره را تغییر داده و ممکن است این مزه با خورشت یا آش شما همخوانی نداشته باشد. در حالت کلی شما می‌توانید انواع سبزیجات دلخواه خود را همان ابتدا به گوشت اضافه کنید فقط باید دقت داشته باشید در این حالت فضای خالی شیشه باید بیشتر باشد؛ چون سبزیجات هم آب می‌اندازند و عصاره حجم بیشتری دارد.

آیا می‌توان هنگام پخت گوشت در شیشه به آن روغن هم اضافه کرد؟

خیر، نیاز نیست در این روش پخت هیچ‌گونه روغنی اضافه شود. درصورتی‌که دوست دارید عصاره کمی چرب شود، می‌توانید به آن یک‌تکه کوچک دنبه اضافه کنید؛ اما در حالت کلی این نوع روش پخت هیچ‌گونه روغنی ندارد.

آیا افراد دیابتی می‌توانند از این روش پخت گوشت استفاده کنند؟

بله، این روش یکی از سالم‌ترین روش‌های پخت گوشت است و تقریباً همه می‌توانند آن را تهیه کرده و میل کنند.

آیا می‌توان از قوطی فلزی در این روش پخت استفاده کرد؟

خیر، اگر قوطی فلزی باشد حرارت داخل آن بسیار بالا می‌رود که می‌تواند به‌کلی مزه گوشت و عصاره را تغییر دهد.

جایگزین گوشت قرمز در این روش پخت چیست؟

در دستور اصلی این غذا از گوشت قرمز تازه استفاده می‌شود؛ اما اگر شما به گوشت قرمز دسترسی نداشتید، می‌توانید گوشت بلدرچین را جایگزین آن کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید