هر ایرانی وقتی اسم سبزی پلو را میشنود، ناخودآگاه آن را با ماهی تصور میکند. اگرچه سبزی پلو با ماهی از غذاهای سنتی و مناسبتی کشور ایران است؛ اما میتوان بهجای ماهی آن را با مرغ یا ماهیچه هم تهیه کرد. اگر دوست دارید در تغییری مثبت و خوشمزه ایجاد کنید، یک بار سبزی پلو را با مرغ بپزید تا از نتیجه شگفتزده شوید. این غذا را میتوان یک وعده عالی برای ورزشکاران و کودکان دانست؛ زیرا خواص زیادی دارد که در این مقاله در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در ادامه این مقاله دستور پخت سبزی پلو با مرغ خوشمزه و خوشعطر را همراه با تمام فوتوفنهای آن برای شما قرار خواهیم داد.
روش تهیه سبزی پلو با مرغ
این غذا را میتوان بهنوعی پلو مخلوط دانست. اگرچه در تهیه این غذا مرغ جداگانه سرو میشود؛ اما ترکیب برنج و سبزی را میتوان نوعی پلو مخلوط دانست. اگر علاقه دارید انواع متفاوتی از پلو مخلوط را تهیه کنید، پیشنهاد میشود مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ را در مجله تبرک بخوانید. در ادامه مواد اولیه موردنیاز برای پخت این غذای خوشمزه برای 4 نفر قرار داده شده است. اگر میخواهید ان را برای تعداد افراد بیشتری تهیه کنید، میتوانید به نسبت میزان مواد اولیه را افزایش دهید.
مواد اولیه موردنیاز برای تهیه سبزی پلو با مرغ برای ۴ نفر:
برنج: ۴ پیمانه
سبزی پلویی: ۲ پیمانه (شامل تره، گشنیز، جعفری، شوید و برگ سیر تازه)
مرغ: ۴ تکه
روغن: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کاری: ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین: ۱ عدد کوچک
پیاز: ۲ عدد بزرگ
رب: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم در صورت دلخواه
مراحل تهیه سبزی پلو با مرغ
زمان حدودی برای پخت سبزی پلو با مرغ: ۲ ساعت
برای پخت این غذای خوشمزه قبل از هر کاری برنج را خوب بشویید و بخیسانید. حالا مرغها را که بهاندازه دلخواه خرد کردهاید داخل روغن سرخ کنید. برای این کار در یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و داخل آن نصف ادویهها، نمک و زعفران بریزید. حالا مرغها را هم داخل آن قرار داده و با حرارت ملایم دو طرف آنها را خوب سرخ کنید. برای انتخاب روغن مناسب برای سرخکردن، مقاله سالمترین روغن برای سرخ کردن به شما کمک خواهد کرد. حالا پیازها را نگینی یا خلالی ( به دلخواه) خرد کرده و همراه با کمی روغن تفت دهید. پس از اینکه پیازها سبک شدند، باقیمانده نمک، ادویهها و رب را به آن اضافه کرده و دوباره کمی تفت دهید. حالا به آن آب جوش اضافه کرده و هم بزنید تا سس یکدست شود. در این مرحله چوب دارچین را هم به آن اضافه کنید و در اواخر پخت آن را از قابلمه خارج کنید. پس از اینکه سس کمی جوشید، مرغها را داخل آن قرار دهید. اجازه دهید سس غلیظ شده و مرغها کاملا بپزند. پس از آن، مرغ شما حاضر است. برای پخت برنج به روش معمول داخل یک قابلمه آب ریخته و اجازه دهید به جوش بیاید. حالا برنج را همراه با نمک به آن اضافه کرده و پس از گذشت حدود 5 دقیقه آن را آبکش کنید. کف قابلمه را با تهدیگ دلخواه خود پوشانده و یک لایه برنج روی آن بریزید. سبزیها و برنج را لایه لایه روی هم ریخته و در انتها برنج را دم کنید. پس از گذشت حدود 35 تا 40 دقیقه برنج شما آماده است. آن را همراه با مرغ و دورچین دلخواه خود سرو کنید. نوش جان! شما میتوانید روش تهیه مرغ برای سبزی پلو با مرغ را تغییر داده و آن را به دلخواه و مطابق با ذائقه خود انتخاب کنید. دستور گفته شده بهترین دستور برای پخت مرغ در کنار سبزی پلو است؛ اما اگر دوست دارید آن را به روشی متفاوت بپزید، پیشنهاد میشود مقاله طرز تهیه مرغ مجلسی را بخوانید.
فوتوفنهای پخت سبزی پلو با مرغ
- بهتر است در تهیه این غذا از مخلوط ران و سینه استفاده کنید. اگر ذائقه شما یکی از این دو است میتوانید فقط از ران یا سینه استفاده کنید؛ اما استفاده از ترکیب این دو مزه بهتری به غذای شما خواهد داد.
- هنگام خیساندن برنج بهتر است به آن مقداری نمک اضافه کنید تا برنج پخت بهتری داشته باشد.
- میتوانید هنگام سرخکردن مرغها به ماهیتابه کمی کره اضافه کنید تا عطروطعم غذا بینظیر شود.
- وقتی برنج را دم کردید، در لایه آخر میتوانید مخلوط کره ذوبشده و زعفران اضافه کنید. با این کار غذای شما مجلسیتر و خوشمزهتر خواهد شد.
- اگر سبزی تازه در دسترس شما نیست، میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید. برای پخت سبزی پلو با مرغ با سبزی خشک نیاز نیست تغییری در مراحل پخت ایجاد کنید، کافی است همین دستور را با سبزی خشک اجرا کنید.
- برای رنگ و مزه بهتر سبزیپلو با مرغ، بهتر است میزان شوید را کمی بیشتر از سایر سبزیها در نظر بگیرید.
خواص سبزی پلو با مرغ
از اصلیترین مواد اولیه این غذا مرغ بوده که سرشار از پروتئین است. پروتئین باعث میشود فرد احساس سیری بیشتری داشته و این حس برای مدتزمان طولانیتری ادامه داشته باشد. با خواندن مقاله غذاهای پروتئیندار کدامند میتوانید اطلاعات خوبی در این باره کسب کنید. علاوه بر آن گوشت مرغ به علت داشتن ویتامین B12، باعث افزایش عملکرد مغز شده و به بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن کمک میکند. مصرف گوشت مرغ برای افراد مبتلا به بیماریهای مغزی همچون آلزایمر، زوال عقل و یا فراموشی نیز مفید است. گوشت مرغ حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم است. در هر 100 گرم گوشت مرغ، 15 میلیگرم کلسیم وجود دارد. وجود این میزان کلسیم در گوشت مرغ، به استحکام استخوانها و البته سلامت دندانها، کمک میکند. دقیقا به همین علت است که مصرف سبزی پلو با مرغ برای ورزشکاران و کودکان توصیه میشود. در تهیه این غذا از رب گوجهفرنگی هم استفاده شده که فواید زیادی دارد. در مقاله خواص رب گوجهفرنگی میتوانید آن را بخوانید. در این غذا از ترکیب چند نوع سبزی استفاده شده که هر کدام از آنها خواص خود را دارند. گشنیز یکی از آنهاست. این سبزی پر خاصیت حاوی مقادیر زیادی آهن است. این موضوع برای کسانی که از کم خونی رنج میبرند، بسیار مهم است. کمبود آهن میتواند به علائمی مانند خستگی شدید، تپش قلب و کاهش توانایی ذهنی منجر شود. علاوه بر این، آهن به بهبود عملکرد ارگانها، افزایش قدرت و سلامت استخوانها نیز کمک میکند. به همین دلیل سبزی پلو با مرغ را میتوان یکی از غذاهای خونساز بهخصوص برای کودکان دانست دانست. اگر دوست دارید با سایر غذاهایی که به رفع کمخونی در کودکان کمک میکنند آشنا شوید، مقاله غذاهای خونساز برای کودکان را بخوانید.
کلام آخر
فرهنگ غذایی کشور ایران بسیار گسترده است. سبزی پلو با مرغ را میتوان یکی از معروفترین غذاهای ایرانی دانست که در دورهمیها و مناسبتها سر سفره ایرانیها سرو میشود. این غذا را میتوان با سبزی تازه یا سبزی خشک تهیه کرد. همچنین سبزی پلو را میتوان همراه با مرغ، ماهی یا گوشت قرمز سرو کرد؛ بنابراین در تهیه این غذا محدودیت خاصی وجود ندارد. در این مقاله دستور پخت سبزی پلو با مرغ همراه فوتوفنهای آن را قرار دادیم که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
سؤالات متداول
بهترین دورچین برای سبزی پلو با مرغ چیست؟
این موضوع بستگی به سلیقه شما دارد؛ اما در حالت کلی ترشی کلم، ماست، نارنج یا لیمو و پیاز را میتوان بهترین دورچین برای این غذای خوشمزه دانست.
در تهیه سبزی پلو با مرغ آیا میتوان از مرغ سرخشده استفاده کرد؟
بله، روش تهیه مرغ میتواند بنا به ذائقه شما تغییر کند. شما میتوانید مرغها را آبپز کرده و سرخ کنید؛ اما اگر به روش گفته شده برای آن سس تهیه کنید مزه غذا بسیار بهتر خواهد شد.
چرا سبزی پلو تیره میشود؟
یکی از علتهای این موضوع استفاده از سبزیجات کهنه است. بهتر است سبزیهای شما تازه باشند تا رنگ و عطر پلو عالی شود.
شبکه های اجتماعی